פענוח MRi לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/10/2018 | 14:41 | מאת: טלי ע

שלום רב, לפני כעשרה חודשים נותחתי להוצאת מנינגיומה מהראש. אשמח לדעת מה משמעות פענוח ה-MRi שעשיתי לפיני כשבועיים: מצב לאחר קרניוטומיה פרונטלית מימין . מודגמים שינויים פוסט -ניתוחים כולל התעבות דורלית במיטת הניתוח . מ"מ - חשד -3 יש לציין התעבות דורלית בצורה נודולרית עלי פלנום ספנואידלי בעובי מירבי כ לשארית קטנה של התהליך . שאר מבני הודגמו שמורים . לס י כ ו ם: שינויים פוסט-ניתוחים וחשד לשארית קטנה של התהליך על פלנום ספנואידלי .להמשך מעקב .

לטלי, הפענוח המצוטט הוא בהיר וקריא: חשד לשארית קטנה של מנינגיומה אופציות לנוכח הממצא: *המשך בשלב זה במעקב הדמייתי=MRI *רדיוכירורגיה למיגור צמיחה נוספת של השארית מומלץ ייעוץ בנדון עם המנתח. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה