בהמשך לתשובתך - נזק לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/09/2018 | 15:53 | מאת: חסוי

שלום ד"ר ולד, כתבת ש"ההערכה של עצמת ה-WHPLASH קובעת קיום או העדר נזק". כיצד ניתן להעריך זאת? אני יכול להגיד שלאחר הפגיעה כל המדדים היו תקינים (לחץ דם, סטורציה וכו'), כמו כן, לא היה איבוד הכרה, סחרחורת או בחילות. אפילו הפגיעה הפיזית בראש מאוד מינורית (כאבל לא משמעותי באזור הפגיעה). האם זה מספיק כדי להעריך את עוצמת הפגיעה?

אם נגרם נזק עצבי בעת ארוע הWHIPLASH-הוא צריך להתבטא: *בממצאי חסר בבדיקתך נוירולוגית עתה אם יש כאלה *בממצאים חורגים מהתקין בהדמייתת MRI.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה