שינוי פתאומי במבנה הגולגולת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/08/2018 | 17:21 | מאת: אביטל

לבני בן ה 20 השתנתה לפתע בחודש אחד צורת הגולגולת: שקע רוחבי הופיע במרכז הראש, בין האוזניים, בחלק העליון של הראש. תופעה מוזרה ביותר, לא קדמה להופעה זו שום חבלה או טראומה פיזית, היא התפתחה בהדרגה במהלך כחודש יחיד. הוא אינו סובל מתופעות לוואי כגון הקאות, כאבים או שינוי דרסטי בקוגניציה. אנחנו מודאגים מאד! השקע משמעותי! כמו התכווצות או היצמדות של אזור מוגדר. מה יכול לגרום לתופעה זו? לאילו בדיקות יש לגשת? נודה בחום לכל הכוונה שתוכלו לתת.

ערב טוב אביטל, הבדיקה שתתן מענה לטיב הממצא היא הדמיית CT מח-גולגולת עם שחזור גולגולת תלת מימדי=3D. אינני רואה יתרון לספקולציות. להערכתי אין סיבה לדאגה בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה