אבחון של לחץ תוך גולגולתי נמוך

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/08/2018 | 13:36 | מאת: גל

שלום, בת 36 .יש לי כבדות או קהות בראש . בנוסף כעת בחילות איומות כאשר בשכיבה התופעה נעלמת. ויש הקלה בבחילות. בדיקת עיניים פונדוס תקין.בדיקה נוירולוגית =תקין. שלחו לMRI. 1)איזה סוג רופא יודע להבדיל בין לחץ תוך גולגלתי נמוך או מוגבר על פי סוג הסימפטומים? 2)במידה וMRI לא יוכיח דבר-איזה רופא יכול לאבחן תת לחץ? 3)איזה רופא יכול להפנות לבדיקת כלי הדם בצוואר או באף ? האם מומחה לכלי דם ? 4)עשיתי ניתוח אנדוסקופי לפני כ5 שנים בהיפופיזה . ולדעתי MRI לא יראה כלום. עם זאת אחרי ניתוח קבלתי הוראות למנוחה .איך אוכל לקבל הוראות על נהיגה/ מנוחה . אני למעשה חולה בימים האחרונים לצערי אבל הרופא לא נותן אבחנה . תודה רבה מראש

שלום גל, בתשובה לשאלותיך: 1.נוירוכירורג 2.נוירוכירורג 3.כל רופא לרבות מומחה לכלי דם 4.בדיקתך+לימוד מדייק של הסימפטומים מיהם את סובלת+נתוני ה-MRI לכשיבוצע יסתכמו באבחנה. על פיה כפי שישתמע-יוכתבו הנחיות הקשורות במנוחה ו-או בנהיגה. בברכה

20/08/2018 | 14:20 | מאת: גל

לד"ר אוריאל ,תודה על ההבהרה הנ"ל.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה