כאב ורגישות באזור השכמה, בית שחי ובקרקפת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/08/2018 | 00:13 | מאת: דוד

שלום בן 44, בריא בדר"כ, לא נוטל תרופות. מלפני כשבוע התחלתי להרגיש כאב חד וחזק באזור השכמה השמאלית. כ"כ כאב ותחושה כמו של כוויה ורגישות גבוהה באזור בית שחי משמאל, וכן כאב ורגישות גבוהה בקרקפת העליונה בצד ימין (באזור של כ-10 ס"מ) אין סיפור של חבלה, אין אודם או סימן חיצוני. הייתי בתחילת שבוע אצל רופא עור, שלא מצא ממצא עורי והתרשם שמדובר בבעיה עצבית. אתמול הלכתי לרופא משפחה, שהפנה אותי לבצע בדיקות דם (תפקודי כבד, כליות, מגנזיום, B12, סוכר, ספירת דם, בדיקת שתן), והן יצאו תקינות, ונתן לי הפניה לנוירולוג. יש קצת שיפור מבחינת הכאב החד בשכמה, אך אין כל שיפור מבחינת הכאב והרגישות בקרקפת, והכאב והרגישות בעור באזור בית השחי, השכמה השמאלית, ואף קצת בחזה משמאל). מה יכולה להיות הבעיה? עמוד שדרה? בעיה מוחית? ומה הקשר בין הכאב בקרקפת לבין הכאב והרגישות בשכמה ובית השחי? ומה רמת הדחיפות? (התורים לא זמינים בטווח הזמן הקרוב)? תודה רבה

שלום דוד, בתשובה לשאלותיך : לא נראה שהמקור מוחי לא נראה שהמקור בעמוד השדרה לא נראה קשר בין הסתמנות הקרקפת מימין והשכמה עם בית השחי משמאל. בדיקת נוירולוג מוצדקת,אולם האבחון לא בהכרח יושלם באמצעותו בברכה

16/08/2018 | 11:21 | מאת: דוד

שלום תודה על המענה המהיר הרופא רומז לכאב שאינו ממקור גופני? אני לא סובל מבעיות כאלו בפרט לאור העובדה שיש לי כאב חד בשכמה שמאלית, ומלבד הרגישות ותחושת השריפה בעור באזור בית השחי/שכמה, יש לי כאב ממשי בשכמה כשאני מזיז את כתף שמאל. תודה

לדוד, הרופא איננו רומז דבר הרופא איננו עוסק בספקולציות. אתה זקוק,כאמור ,להמשך אבחון סיבתי לתלונותיך. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה