לחץ על העצב השלישי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

28/06/2018 | 20:14 | מאת: נעמה

בגלל כאבי ראש חזקים כבר תקופה הלכתי לייעוץ נוירולוגי. הוא טוען שיש לחץ על העצב המשולש שגורם לכאב החזק ואמר לי לקחת כדואי טגרטול. לוקחת את הכדורים כבר שבועיים (התחלתי בלקחת חצי כדור פעם ביום וכרגע לוקחת שניים ביום). עדיין מידי פעם (במיוחד בלילה) יש לי כאב ראש... ואני מרגישה שמאז שהתחלתי לקחת את הכדורים חיי הם לא חיים. מרגישה נפשית לא טוב במיוחד בגלל האיסור לנהוג איתם והסחרחורות והבחילות שהם גורמים....די נמאס לי... גם אם פתרתי בעיה אחת זה גרם לבעיות אחרות...שאלה מה הרופאים מצפים שיקרה? שאקח את הכדורים האלה לכל החיים? יש פתרון אחר?

לנעמה שלום, *האם בזמן לעיסה כאב הראש גובר? *מה מיקום כאב הראש:כל הראש?צד אחד- ימין?שמאל? *מה אופי הכאב:שורף?דוקר?כאב שדומה לכאב שיניים? *מה משך הכאב כשהוא קיים:שניות?דקות?שעות? אתייחס בהמשך

29/06/2018 | 13:03 | מאת: נעמה

תודה רבה. הכאבים לא גוברים בלעיסה. בחודשים האחרונים וזה מה שהיה זכור לי אני מרגישה את הכאב באמצע המצח. לפני כשלושה חודשים כתבתי שאלה בפורום אנטרנטי אחר וכתבתי שם שיש כאב בצד ימין של הראש.. הוא פשוט התחלף לאמצע המצח (לא זכרתי שפעם זה היה בימין ולא אמרתי את זה לנוירולוג). הכאב הוא כמו מכות חשמל למצח... כאב שאני לא מסוגלת בגללו לפקוח את העיניים... כשאני סוגרת את העיניים חזק הכאב יותר חלש... וכשאני פותחת הוא חוזר בעצמה. אולי זה קשור- יש לי כאב חזק במפרק הלסת ולפני כחצי שנה פניתי לרופא שיניים שהפנה לכירורג פה ולסת שאמר שאין לי שום בעיה במפרקים... מאז לא ביררתי. חשבתי אולי אני מדמיינת (זו התחושה שהכירורג נתן לי) והכאב עדיין נמשך.. בד"כ אני לוקחת אופטלגין וזה משפיע תוך משהו כמו 20 דקות.. זה התקפים של 20 דקות כל פעם... הנוירולוג שהייתי אצלו לא בטוח שזה לחץ על העצב... הוא רצה שאקח טגרטול ככלי אבחוני לראות אם זה זה.. הטרגרטול גם גורם לי לשכחה, ולגרודים בגוף ולתגובות איטיות בתקשורת עם אנשים... אשמח לשמוע דעתך. תודה רבה

29/06/2018 | 17:17 | מאת: נעמה

שכחתי לכתוב שקרה פעם אחת שהאופטלגין לא עזר לי.. ולכן פניתי לנוירולוג... פניתי לפרטי כדי שיהיה פתרון מהיר כי אלו כאבים בלתי נסבלים...

לנעמה בוקר טוב, השלמת המידע בהירה. אין טעם בלקיחת טגרטול ניתן להפסיק במיידי. אין כאן כאב שסיבתו מתאימה ללקיחת טגרטול אין שום סיבה ללקיחת תכשיר עם תופעות לוואי כפי שתארת יש צורך בהמשך בירור מאבחן סיבתי לכאב הראש+להתוות טיפול כפי שישתמע. סופ"ש נעים

30/06/2018 | 21:01 | מאת: נעמה

תודה.. הרופא שהייתי אצלו באופן פרטי והמליץ על הטגרטול הוא פרופ' דוד ירניצקי. אצל מי להמשיך כדאי להמשיך ברור? אצלו או אצל אחר? תוכל להמליץ בבקשה? הוא נחשב רופא מומחה לפי מה שביררתי... חשוב לציין שיש 2 mri ראש תקינים חוץ מגידול קטן במקום שקט (בהיפופיזה). ואין צשהו ב mri שמסביר את כאבי הראש. אבל באמת יש לי כאבי ראש... ממה הם יכולים לנבוע? אני ממש מיואשת שלא ימצאו סיבה ושאצטרך להשאר איתם.. במיוחד מזה שה mri לא מראה שום סיבה...

לנעמה, *עפ"י המידע שעדכנת עתה לא מוצה הבירור המאבחן: *לא כל כאב ראש מדגים ממצא חורג ב-MRI סטנדרטי. *חלק מיהם מתבררים עי MRI ייעודי-מכוון לחשד קליני שנוצר עי בדיקתך. *כמו כן-קיימות בדיקות עזר מאבחנות אחרות. אשמח לסייע.

01/07/2018 | 20:59 | מאת: נעמה

ומה עלות ייעוץ? האם יש הסדר עם לאומית או הראל? תודה

רחוב הברזל 20 רמת החיל. ק.6 חדר 14. הסדר עם הראל. 1500 תאום:0542-29-10-46

מנהלי פורום נוירוכירורגיה