פענוח מ.ר.י אחרי תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/06/2018 | 17:49 | מאת: דורית

שלום בבדיקת מ.ר.י. שעשיתי מופיע הסיכום 1.ללא ממצא פוסט חבלתי בולט. 2. אין עדות ללחץ על חוט השדרה או מיאלופתיה. 3. הצרות אונקו דיסקו וורטברלית משמעותית מימין בגובה c5-c6 לקורולציה קלינית. הבדיקה נעשתה בעקבות תאונת דרכים שגרמה לצוואר שמוט. מבקשת את התייחסותכם לתוצאות ולמשמעות הסעיף השלישי בתוצאות תודה.

ערב טוב דורית, *הממצא המתואר בסעיף 3 של פענוח ה-MRI איננו שייך לתאונה, דהיינו-איננו כתוצאה מהארעותה. *הוא מבטא שינויים ניווניים ותיקים בעמוד השדרה הצוארי ובדיסק(=סחוס בינחולייתי) צווארי בין החוליה החמישית לשישית . *כדי להתייחס ל"צוואר שמוט"-משמעות וטפול -יש לבדוק אותך,לעיין בהדמיית ה-MRI ולהמליץ בהתאם. בברכה בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה