מנינגיומה לאחר ניתוח דרגה who2

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

01/05/2018 | 01:06 | מאת: יניב

שלום דר, באוקטובר 2015 אבי (68) עבר ניתוח להסרת מנינגיומה ונמצא עפי האבחנה: Ki-67 positive in about10% of cells Cd34, bcl2 are negetive, Who2 atypical , Ema is positive. לאחר בדיקה היום הגידול חזר, אולם הגידול עדיין קטן והומלץ להקרין ונאמר לנו שלא ניתן להקרין יותר מפעם אחת. האם הקרנה מומלצת על ידך במקרה שכזה? והאם בכל פעם שיחזור נצטרך לעבור ניתוח שכן לא ניתן להקרין או שיש פיתרון אחר? תודה רבה מראש!

ליניב שלום, לא ברור מפנייתך האם יש MRI לאחר ניתוח שהדגים כריתה שלמה של המנינגיומה, וכי בהמשך המעקב הגידול צמח שוב,או שנותרה שארית מנינגיומה בתום הניתוח . הדיון אודות הקרנה הוא דיון ניורו-אונקולוגי. סוג ההקרנה קובע האם ניתן להקרין פעם יחידה או יותר. אם הגידול נכרת במלואו(לפי MRI בתר ניתוחי) וצמח שוב=הישנות , ההקרנה מומלצת. בשלב זה מומלץ ייעוץ רדיוכירורגי=התחום הייעודי בברכה

01/05/2018 | 11:18 | מאת: יניב

תודה רבה על המענה המהיר ד"ר!!! אזור הניתוח נוקה במלואו וכעת חזר וגדל בשנית אולם הגידול כעת קטן מהמצופה (כך לפי הדר /אונקולוג)ולכן המליץ להקרין, ברצוני לדעת מה נעשה בפעם הבאה שיגדל וזאת בהתייחס לדברי האונקולוג שלא ניתן להקרין יותר מפעם אחת? בתודה מראש

מה מימדי הגידול עתה? מה סוג ההקרנה שהומלץ: רדיוכירורגיה ? הקרנה פורמלית:רדיותרפיה? להקלת מענה-תוכל להתקשר היום בין 13:15 ל-14:00 :0542-29-10-46 בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה