דמם אינטרה פרנכימטי ומנינגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/04/2018 | 17:39 | מאת: גלית

מה זה דמם אינטרה פרנכימטי? עברתי CT מוח ונמצא ממצא של מבנה היפרדנסי פריאטלי אחורי מימין 5 מ"מ, סמוך לפאלקס, מנינגיומה, איזור דמם אינטרה פרנכימלי לא רציתי להתאשפז וחתמתי סרוב והלכתי הביתה כי הרגשתי יותר טוב. אני בת 50. יש מקום לדאגה? לחץ הדם שלי היה 150/80 וכרגע יש לי כאבי ראש קלים שלא מצריכים לדעתי לגשת למיון...

לגלית שלום, ממצא בגודל 5 מ"מ הוא ממצא זעיר. מנינגיומה הוא גידול שפיר. דמם אינטרה פרנכימלי הוא דמם לתוך רקמת המוח. יש לבדוק אותך+לעיין בהדמיית ה-CT כדי לאפשר התייחסות, וכדי להמליץ על השלמת אבחון וטיפול כפי שישתמע. ייעוץ זה יכול להתבצע במסגרת בדיקה במרפאה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה