איך מאבחנים פגיעה בגזע המוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/02/2018 | 15:11 | מאת: קובי

שלום איך מאבחנים פגיעה בגזע המוח והאם בסיטי רואים את גזע המוח גם עם יש פגיעה שם או רק באמרי רואים יש לי כאבים בחלק האחורי של המוח ותחושת רדדימות חוסר תושה בידים ו קשיי בליעה

לקובי שלום, *גזע המח מודגם בחדות,בהירות,ויתר פרטים ב-MRI *אבחנה שקשורה לבעייה בגזע המח צריכה להעשות בסיוע MRI *CT לאיזור גזע המח בהרבה מקרים איננו מספק *בעיית בליעה יש לברר גם בסיוע מומחה אף אוזן וגרון שבודק את מנגנון הבליעה בעזרת סיב אופטי. *הכאבים הערפיים,רדימות וחוסר תחושה בידיים אינם בהכרח נובעים ממחלה בגזע המח:יכולים להיות ממיקור צווארי. *לכן המלצותי: בדיקה נוירולוגית בדיקת מומחה א,א,ג-כנ"ל MRI לגזע המח ו-או לעמ"ש+חוט שדרה צווארי כפי שישתמע מבדיקתך בברכה

28/02/2018 | 23:49 | מאת: קובי

אף אוזם גרון בדק לא ראה בעיה גסטרוסקופיה תקינה גם יש לי חולשה השרירים קשים בהליכה קשיי בליעה גם כאבים אחורים בראש למטה האם זה מתאים לפגיעה בגזע המוח עשיתי סיטי ראש 4 פעמים יש גם תחושות מוזרות בראש של של רדימות ותחושה של ניתוק מהעולם אני מפחד ליפול לתרדמת במיון לא רוצים לאשפז אותי בסורוקנ מה אני עושה בבקשה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה