שאלה על דימום מוחי וקשיים בדיבור

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

15/01/2018 | 21:14 | מאת: רעות

שלום, לפני כשבוע אבא שלי נפל, איבד את ההכרה, התעורר ופונה לבית החולים. אבחנו לו דימום מוחי ומאז הוא עבר כמה בדיקות ct, שהיום, שבוע אחרי הארוע, הצביעו על כך שהדימום הצטמצם מעט. אבל בימים הראשונים הוא היה יותר חופשי בתנועה, הגיב יותר, הצליח להשלים משפטים. היום, כשבוע ויומיים אחרי הארוע הוא לא מצליח כמעט לדבר, מלבד מילים קצרות בודדות (ואני גם לא בטוחה אם הוא מדבר או שהוא רק חוזר אחרינו), נראה שהוא "איתנו" - הוא מחייך לפעמים, מזהה אותנו, מגיב, אבל לא מצליח לדבר. וזאת לאחר שבימים הראשונים אחרי שזה קרה הוא בהחלט אמר משפטים. הוא מקבל תרופות לפרכוסים, היום העלו לו את המימון. שאלתי - האם אנחנו צריכים לקחת אותו לבירור נוסף? נוירוכרורג או נוירולוג? בינתיים בבית החולים בדקו רק את התפשטות הדימום, האם התופעה הזו של הדיבור זה נורמלי? האם לא אמור להיות שיפור? האם זה הפיך? אנחנו אובדי עצות ונשמח להכוונה.

לרעות שלום, האם אביך מאושפז?האם בביתו? האם הוא עצמאי בניידות מהמיטה ובהליכה? האם הדמם המוחי היה בצד שמאל של המח? האם אביך משתמש ביד ימין כיד שלטת? אתייחס. בתשובה ראשונית לשאלותיך: הפרעת הדיבור איננה נורמלית יש צורך לבדוק אותו עתה עי נוירולוג או עי נוירוכירורג הן להערכת מצבו, בצוע בדיקה נוירולוגית חוזרת והן לתכנון המשך הטפול בו בהתאם להתרשמות וממצאי הבודק בברכה

16/01/2018 | 09:35 | מאת: רעות

תודה. אבי בביתו הוא שוחרר מהמיון הביתה. הוא מתנייד עצמאית, אם כי הוא לא מאד יציב והולך לאט. הדמם היה בצד שמאל. יד ימין היא היד השלטת. לחזור לבית חולים?

תודה על השלמת המידע. הוא מתאים להבנותי: יש לחזור לא לאשפוז (לא למיון)אלא לבדיקה,כפי שהמלצתי,למרפאה או לייעוץ נוירולוג או נוירוכירורג. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה