תוצאות mri לאחר קיבוע צווארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

09/01/2018 | 15:17 | מאת: יהודית

שלום אני לאחר קיבוע צווארי c2_c7 עשיתי mri לפני בדיקת המנתח ולא הבנתי מספר מושגים. מה זה אומר אטרופיה של חוט השדרה? מהו מוקד פוקלי היפראינסטי ככל הנראה מיאלופטי? מהו בקע פרא צנטרלי עם אימפרסיה על השק? ומהי היצרות נויורופומינלית? אשמח לקבל הסבר על המושגים אני מאוד לחוצה והבדחקה בסוף החודש. תודה מראש

ליהודית בקר טוב, בתשובה לשאלותיך: *אטרופיה=ניוון *מוקד המדגים הרס מקומי -פגיעה במרקם חוט השדרה *פריצת דיסק היוצרת לחץ על מעטפת חוט השדרה *היצרות התעלה דרכה יוצא עצב מחוט השדרה בדרכו לידיים למשל בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה