ציסטה ארכונאילדית ילד בן 7

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/12/2017 | 22:24 | מאת: שלום

שלום רב, בני בן ה-7 עבר MRI מח עם חומר ניגוד (בשל שני פירכוסי חום שהתרחשו לאחר גיל 6) , להלן הפענוח: מבני קו אמצע וגומה אחורית נראים שמורים. מודגמת ציסטה ארכנואידלית רטרו צרבלרית בקו אמצע ומעט משמאל בגודל כ- 30x44 מ"מ, גורמת לאפקט מסה קל על הורמיס וההמיספרה השמאלית של המוח. פרט לכך חדרי המוח, החריצים והציסטרנות ללא סטיות. ללא ממצא מוחי מוקדי וללא האדרה פתולוגית. לא זוהו הפרעות במיאלינציה או בדיפוזיה. ללא ממצאים מיוחדים במעבר הקרניו צרביקלי. מה המשמעות של הממצא? האם הוא יכול להיות הגורם לפירכוסי חום ? אודה לתשובתך

בקר טוב, ממצא שפיר,קרוב לודאי מולד באיזור המח הקטן. לא אחראי לפרכוסי חום

21/12/2017 | 08:01 | מאת: שלום

מודה על התשובה המהירה, האם לממצא בשל גודלו, מיקומו והאפקט שהוא יוצר יש משמעות קלינית?

לשלום ערב טוב, אם מתקיים כאב ראש תדיר,ו-או הפרעת יציבה-שווי משקל כדאי לבדוק אותו ולהתייחס לשאלתך בהתאם. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה