שאלות הנוגעות לפיענוח MRI מוח וארובות עין עצב מס. 3

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/11/2017 | 13:41 | מאת: דברת

לאחר כאבים בארובת העין, ראיה כפולה וצניחת עפעף נקבע כי בעלי סובל משיתוק של עצב מס. 3. ב- CT נמצאה אטרופיה צרברלית, ללא עדות להחרבה הצרות או פגמי מילוי בעורקי המוח. האבחנה לפני שעשה בדיקת MRI: oculomotor nerve paresis - acute painful right ophthalmoplegia/ בבדיקת MRI נמצא: סריקה תקינה של מוח, מוחון וגזע המוח. סימנים המחשידים לדורל פיסטולה של קוורנוס סינוס ימין. הגדלת הוריד האופטלמי העליון והבלטת קוורנוס סינוס ימין. האם אוכל לקבל פרשנות לתוצאות ופתרונות אפשריים?? האם כדאי "לרוץ" לצינתור? בתודה

השיתוק בעצב III נובע מפיסטולה=ניצור=הפרעת זרימה בה מתקיימת דליפה בין עורק לוריד באיזור סמוך לעין ימין:rt. cavernous sinus הפיתרון הוא איטום הניצור בסיוע צינתור. בברכה

19/11/2017 | 10:08 | מאת: מומחים בתחום

תודה רבה על תשובתך. האם תוכל לומר לי אם יש בארץ מומחים לביצוע הליך כזה? שהרי מדובר בהליך מאוד עדין ומדויק. אני מאוד חוששת. מהם הסיכונים?? מה הסטטיסטיקות? תודה

לדברת שלום שוב, יש בארץ מומחים מיומנים לבצוע הפעולה המתבקשת הסיכונים והסיכויים דורשים דיון מול מבצע הפעולה המיועד כמובן לאחר שראה אותך בדק אותך ועיין בהדמייה הישימה. לקבלת המלצות תוכלי ליצור קשר-0542-29-10-46. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה