התייעצות בבקשה עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/11/2017 | 09:04 | מאת: עומר

ד"ר אוריאל שלום בבדיקת MRI שעשיתי עלו הממצאים הבאים : L3-L4 בלט דיסק מינמלי ללא עדות ללחץ על השק או החוט L4-L5 בלט דיסק דיפוסי עם לחץ על השק הדורלי והצרות פורמינלית דו"צ עם לחץ על השורש בפורמינה הנוירלית מימין והצרות ספינלית קלה עד בינונית L5-S1 בלט דיסק דיפוזי יותר אינטרא פורמינלי ימני עם לחץ קל על השק הדורלי ובקע דיסק אינטרא פורמינלי שמאלי עם סדק אנולרי והיצרות פורמינלית משמאל בקיצור חגיגה בעמוד שדרה :) לפני מס' ימים כשהתכופפתי נתפס לי הגב התחתון מצד שמאל שלי עם כאבים מאוד חזקים בהליכה ובשכיבה על הבטן , בעת שכיבה על הצד זה פחות כואב וגם בישיבה במשרד פחות כואב. אודה לחוות דעתך הן לגבי הממצאים והן לגבי הקשר לכאבים בימים האחרונים האם להערכתך ממצאים כאלו מחייבים ניתוח ? אודה לתשובתך המהירה תודה רבה

לעומר שלום הממצאים המתוארים בl3-4 ובl4-5 אינם מסבירים תלונותיך. האם לא נוצרו סמוך להופעת הכאב שתארת לאחרונה. הממצאים בl5-s1 ,אותו חלק שמתייחס לצד שמאל בעיקר -קשורים לכאבים שתארת ועשויים להסבירם. כדי להעריך צורך אפשרי בניתוח יש לבדוק אותך+להקביל ממצאי הבדיקה לממצאי ה mri

מנהלי פורום נוירוכירורגיה