שוואנומה על העצב הפריניאלי המשותף

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/10/2017 | 22:32 | מאת: ענת

סובלת מהממצא הנ"ל אשר אובחן בהדמיית אם אר איי..כאבים בכיפוף , בעמידה ממושכת, במאמץ גופני. ממתינה לניתוח. מה הסיכון בהמתנה ארוכה? האם עלי להמנע מפעילות גופנית עד לניתוח? האם פעילות כזאת עשויה להגביר את צמיחת הגידול? כמה זמן החלמה? האם ההחלמה היא מלאה או שישאר נזק עצבי קבוע..לא ממש הבנתי את ההסבר של המנתח..האם אפשר להפנות אותי לחומר קריאה בנושא? אפשר גם באנגלית..תודה רבה!

לענת שלום, אני מניח שכוונתך לעצב הפרונאלי המשותף=COMMON PERRONEAL NERVE. הגידול צומח בקצב איטי ברב המקרים. מאמץ גופני איננו משפיע על קצב צמיחתו. יתכן נזק עצבי קבוע בעקבות כריתת השוואנומה. יש להשתמש בניטור עצבי במהלך הניתוח:הוא עשוי למנוע נזק עצבי כזה. ! חשוב להבין את המנתח,תכנית הניתוח שלו ,הצפי לסיבוכים בתר-ניתוחיים והנחיותיו למהלך האשפוז הניתוחי וההחלמה לאחר הניתוח,גם אם זה דורש פגישה נוספת איתו טרם הניתוח. בברכה

21/10/2017 | 15:29 | מאת: ענת

דר יקר, תודה על התגובה המהירה ועל התיקון (תיקנתי) במקצועי אני שיננית ומפעילה דוושות, בעזרת בדיוק השריר פלקס פויינט אשר העצב מעצבב..רציתי לדעת מה הנזק העצבי שיכול להיגרם, וכיצד להעריך תועלת מול נזק בניתוח, כלומר כעת אני סובלת כאבים בתנועות מסויימות אבל מתפקדת באופן מלא. האם יש אפשרות להישאר עם הגידול ולעקוב אחריו? שנית, האם ישנה העדפה לביצוע הניתוח בבית חולים איכילוב על פני בית חולים פרטי..הראשון התורים מאוד רחוקים..הייתי רוצה לשאול אם לגיטמי , מי נחשב מספר אחד בארץ בניתוח כזה, שלפי הבנתי הוא די נדיר..תודה רבה!

בקר טוב ענת, 1.יש לעיין בהדמייה ולבדוק אותך כדי לתת מענה מבוסס נתונים. 2.תוכלי ליצור קשר 0542291046.בית החולים איננו מרכזי בקבלת החלטה אלא בחירת המנתח בברכה

22/10/2017 | 06:52 | מאת: ענת

תודה רבה!

מנהלי פורום נוירוכירורגיה