שאלה לימודית בנושא ICP

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/10/2017 | 21:01 | מאת: ליבנת אביטן

שלום רב , יש לי שאלה בנוגע למנגנון ההתדרדרות במצב של עליית ICP (במצב של פגיעת טראומה המובילה לדימום תוך גולגולתי ) . כתוצאה מהדימום התוך גולגולתי יש לחץ על כלי דם בריאים אשר מספקים דם למוח . כמנגנון הגנה ,הגוף מעלה ל"ד . השאלה שלי האם הוא מכווץ כלי דם פרייפרים בלבד או גם כלי דם במוח ? בנוסף יש לי שאלה בנוגע למשולש קושינג. מדוע מופיע דופק איטי במשולש?

בקר טוב ליבנת, שאלותיך נוגעות במנגנונים נוירופיסיולוגים. הפורום עוסק בניתוחי מח. חג שמח

מנהלי פורום נוירוכירורגיה