דימום במוח/ראש בעקבות פציעה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

23/09/2017 | 21:47 | מאת: עמרי

לפני כחודשיים עברתי פציעה שבעקבותיה נגרם לי דימום תת עכבישי קטן, לאחר כ 24 שעות, כשהתברר שהוא בתהליך ספיגה שוחררתי. ולפחות מבחינת הראש לא ניתנו שום הוראות למעקב (היו עוד פגיעות אחרות). לאחר כחודש וחצי התחילו לי כאבי ראש שונים מכל מה שהיה לי בעבר, ולאחר שבוע וחצי כשהייתי היא אצל רופאת המשפחה היא הפנתה אותי למיון לביצוע סיטי, במיון התברר שיש דימום סאב דוראלי גדול (עובי 15 מ"מ) דוצ"ד. לאור הבדיקות הנארולוגיות התקינות ב 100% הוחלט על טיפול בסטרואידים לשבוע, ןסיטי חוזר לאחר מכן (יבוצע השבוע). שתי שאלות: 1. האם הדימום הסאב דוראלי התחיל בעצם מיד לאחר הפציעה, ופשוט לא נראה בסיטי הראשוני לאחר הפציעה, או שהוא לא בהכרח התחיל מיד? 2. האם לא נהוג לאחר פגיעת ראש שיכלה לגרום לדימום תת עכבישי, לתת הוראה לסיטי חוזר לעוד שבועים, הזמן שבו הבנתי לפי האינטרנט שיכול להופיע דימום סאב דוראלי?

לעמרי שלום, בתשובה לשאלותיך: 1.יתכן שהדימום הסאב דורלי החל מיידית לאחר הפציעה ועדיין לא נראה(עקב נפחו הזעיר אז) ב-CT המיידי שבוצע ביום הפציעה. מאידך,יתכן כ"כ שהחל בשלב מאוחר יותר הצורה היחידה להתקרב למענה מדוייק יותר הוא לעיין בהדמייה עצמה. 2.בהחלט כן בברכה

29/09/2017 | 19:15 | מאת: עמרי

תודה על התשובה ושאלות המשך: בוצע הסיטי הנוסף לאחר שבוע, לדברי הנוירוכירורג כמעט ללא שינוי, לא לטובה ולא לרעה, ושוב לאור הבדיקה הנוירולוגית ש100% תקינה, המליץ על המשך הסטרואידים לעוד 10 ימים, ולאחר מכן שוב סיטי. 1. האם נראה לך שהמשך הטיפול יכול להביא לפתרון הבעייה? 2.האם זה ייספג מעצמו, בהנחה שהדימום לא ממשיך? 3. כל עוד אני מרגיש טוב, האם לא נגרם נזק למוח? 4. מה נראה לך צריך להיות השלב הבא? תודה רבה

03/10/2017 | 09:32 | מאת: עמרי

שאלה נוספת לאחר התייעצות נוספת הוחלט להפסיק עם הסטרואידים ולעבור ל הקסאקפרון, האם זה עדיף? תודה

לעמרי, כאמור בתשובתי לפנייתך המקורית023-09-17),ועתה לאור ההמשך-בפרט: יש לבדוק אותך +לעיין בכל הדמיות ה-CT כדי להתייחס פרטנית לטפול המיטבי בך ,עתה. הייעוץ איננו מתאים לדיון וירטואלי בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה