כאבי ראש וחוסר יציבות שבוע לאחר החלפת שאנט

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/09/2017 | 09:26 | מאת: רותי

שלום רב, לבני הותקן שאנט בהיותו בן שנתיים וחצי. הוא חי איתו חיים רגילים לכל דבר ועניין. כיום הוא בן 13.5. לאחרונה חש כאבי ראש, סחרחורות וסבל מהקאות והוחלט להחליף את כל השאנט כולל שסתום, קטטר וצינורית. לפני כשבוע הוחלף השאנט לשסתום המתכוונן מבחוץ ע"י מגנט. בני עדיין מתקשה במעבר משכיבה לישיבה ולקימה וסובל מחוסר יציבות. האם מדובר בזמן הסתגלות לשאנט החדש ? האם כוונון השאנט החדש לא מתאים לו? האם בגיל ההתבגרות זמן ההחלמה ארוך יותר? תודה רבה, רותי

לרותי בקר טוב, הצגת הדברים ברורה: בגיל ההתבגרות זמן ההחלמה איננו ארוך יותר. קיימות 2 אפשרויות: 1.כוונון השנט החדש לא מתאים לו 2.זמן הסתגלות לשנט החדש הראשונה מבין השתיים סבירה יותר. למרות האמור הייתי ממתין(למרות אי הנוחות במצבו המתואר)כשבוע נוסף, שבמהלכו רצוי שלא יהיה רב הזמן בשכיבה,אלא בעמידה,הליכה,ישיבה. אם תוך שבוע כזה הרגשתו לא הפכה לרגילה ונטולת אי נוחות יש לכוונן שוב את מערכת הדלף החדשה. בברכת חג שמח

22/09/2017 | 14:43 | מאת: רותי

תודה רבה לך על תשובתך הברורה והמהירה. בני טוען בנוסף שחוש הטעם שלו נפגע וכל דבר שהוא אוכל מקבל מרקם לא נעים. האם גם לזה יש קשר לתפקוד השאנט? עד כה, לא חל שום שינוי משמעותי לטובה בהרגשתו. חג שמח ושנה טובה, רותי

תפקוד חוש הטעם איננו קשור לשנט ו-או להחלפתו

מנהלי פורום נוירוכירורגיה