כיארי פענוח mri דינאמי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/09/2017 | 13:44 | מאת: אביטל

שלום דר שלום רב! בני בן ה6 מגיל לידה מבצע תנועות.ראי בידיו עקב כך נשלחנו לmri ששם גילו כי יש לו כיארי בעומק 17 ממ. נשלחנן בשנית לבצע mri דינאמי שצריך להרים את הראש ולהוריד את הראש. קיבלתי היום את הפענוח והייתי שמחה אם תעזור לי להסביר במילים פשוטות מה כל דבר אומר כי אין הרבה מידע על כך באינטרנט ואני בלחץ אטומי. אז הפענוח : - נראית אנומליה מבנית של בסיס הגולגולת והמעבר הקניו צרביקלי הכוללת: - זוית של 90 מעלות בין הקליבוס לדנס. - חוליה c1 עם חסר איחוי בקו האמצע אחורי כאשר הקשת הימנית עברה אסימלציה לעצם האוקספיטלית והסמה הלטראלית מימין נמצאת בעמדה גבוהה וקדמית באופן המתבלט אל רצפת התעלה ההיפוגלוסלית. - c2 עם הקצה של הדנס במנח מעט קשתי אחורי אך מיקום אוטוטופי,ללא נתק של אוסאוטנדום. ברצפים באקסנטציה ובפלקסיה אין לראות שינוי במרווחים בין בסיס הגולגולת c1 והדנס. באיזור המעבר הקרניוצרביקלי נצפת עמדה נמוכה של שקדי המוחון עד גובה c2 מתאים לכיארי 1. קיימת צפיפות מוגברת עם הפחתת csf סביב שקדי המוחון ואיזור המעבר המדולו צרביקלי. אין לראות שינויי אות פתולוגיים בחוט עצמו בגובה זה. מגובה c3 ועד גובה t4 מנח החוליות , גובה גופי החוליות והאות ממח העצם בגדר התקין. הדסקים בעלי גובה ואות שמורים חוט השדרה בעל קוטר ואות תקינים. לסיכום: 1. אנוליה מבנית במעבר קרניו צרביקלי כמתןאר עם מראה יציב בשינוויי מנח. 2. כיארי 1. אשמח להסבר מה אומרים הממצאים שנמצאו טהאם מצב זה דורש ניתוח אולא?? יש לציין שהילד מתפקד באופן רגיל לגמריי חוץ מהקטע של אפשקט המראה בידיים. תודהה רבהה רבה מראשש

1.מדובר במום מולד בו באיזור החיבור -מעבר מגולגולת לעמוד שדרה צוארי קיים לחץ על גזע המח התחתון=המח המאורך ועל תחילת חוט השדרה הצווארי שממשיך איתו ברצף רקמתי.הלחץ נגרם עי החלק התחתון של המח הקטן=שקדי המח הקטן=המוחון. הם יוצרים לחץ כזה עקב הגירתם המולדת ממיקומם האנטומי הרגיל. 2.הקביעה-האם דורש ניתוח (סביר שכן)ומה המועד המיטבי הרצוי לבצועו דורשת בדיקה נוירולוגית + עיון בMRI בברכה

06/09/2017 | 18:29 | מאת: אביטל

מאודד מודהה לך על התשובהה דר תודה רבה לך. רציתי לדעת למרות כל הממצאים האלה הילד ילד רגיל לחלוטין לא סובל משום כאב או שום הגבלה בתנועה.. האם למרות שהילד מתנהג רגיל יהיה צורך בלנתח אותו? ובמידה ולא נחליט לנתח אותו מה הסיכונים שעלולים להגרם לילד אם לא ננתח אותו?

ערב טוב אביטל, התשובה לשאלתך בניסוחה הנוכחי מצוייה בסעיף 2 לתשובתי המקורית. בברכה

20/08/2023 | 03:11 | מאת: רחלי

היכן בוצע MRI דינאמי? באיזה בית חולים?

20/08/2023 | 05:55 | מאת: ד״ר אוריאל ולד

רחלי? אביטל פנתה כאם בעבר. ההדמייה לא היתה בידי כך שמיקום ביצוע הבדיקה הדינמית לא ידוע לי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה