ביצוע של mri כעבור שנה מניתוח הסרת מנינגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

23/08/2017 | 20:17 | מאת: יניב

שלום ד"ר ולד לפני כשנה עברתי ניתוח גדול להסרת מנינגיומה,הניתוח עבר בהצלחה והגידול הוסר בשלמותו. לפני מס' ימים ביצעתי mri עם חומר ניגוד לצורך מעקב ואשמח אם תפרט לי מה אומרים הממצאים מהבדיקה האחרונה. I מח כולל ח.נ. ============= פרטים קליניים: מעקב לאחר הסרת מנינגיומה טמפורו-פריאטלית מצד שמאל. בפרטים קלינים מבדיקה קודמת, דיווח על פסאודו-מנינגוצל לאחר הניתוח. עיון בבדיקות קודמות, 2016/12/21 ,וגם לבדיקה ישנה יותר, 2016/09/28 . ברצפים T1, T2, FLAIR , ,דיפוזיה, SWI , מלוה הזרקת ח.נ. ממצאים קרניוטומיה פרונטלית, טמפורלית ופריאטלית מצד שמאל. קולקציה אקסטרה-אקסיאלית צרה בהיקף ההמיספרה השמאלית בסמוך לקרניוטומיה, עם האדרה דורלית מעובה פסית. האדרה נודולרית מעט בולטת גרמית הפריאטלית, ושל הדורה פרונטלית בסמוך, שלא נראתה בבדיקה קודמת.אפשרות של חזרה קטנה, למעקב. שיפור ניכר בקולקציה ברקמות רכות בסמוך לקרניוטומיה. במקום זה לא נראים שינויים רסטריקטיביים. ללא בצקת. שרידי דמם מעטים בסמוך לקרניוטומיה. שינוי מרקמי היפראינטנסי בחומר הלבן ובקורטקס במיקום פרונטלי מצד שמאל, שלא נראה בברור בבדיקה קודמת, עם הצרות קלה של חללים תת-עכבישיים סמוכים. משמעות אינה ודאית - שינויים שלאחר ניתוח ? לקורלציה קלינית ומעקב. חדרי המח והחללים התת עכבישיים ללא שינוי בתבנית, עדיין היצרות חללים תת- עכבישיים במיקום פרונטלי מצד שמאל. קו אמצע שמור. מילוי תקין בחומר ניגוד של ורידים תוך גולגולתיים גדולים. סיגנל זרימה תקין בעורקי מעגל וויליס. מעבר קרניו-צרביקלי תקין. עיבוי רירית היפראינטנסי בתבנית פוליפ בסינוס ספנואידלי מצד שמאל. לסיכום: קולקציה אקסטרה-אקסיאלית צרה בהיקף ההמיספרה השמאלית בסמוך לקרניוטומיה, עם האדרה דורלית מעובה פסית. האדרה נודולרית מעט בולטת גרמית הפריאטלית, ושל הדורה פרונטלית בסמוך, שלא נראתה בבדיקה קודמת.אפשרות של חזרה קטנה, למעקב. שיפור ניכר בקולקציה ברקמות רכות בסמוך לקרניוטומיה. השאר כמפורט. כמובן שאינני מבין את המינוחים הרפואים ,אך על פי הבנתי ישנה אפשרות של חזרה? יש לי פגישה עם הרופא המנתח רק עוד 20 ימים ואני קצת במתח... אשמח אם תוכל לשפוך יותר אור בשפה ברורה להבנתי. תודה מראש.

בקר טוב יניב, הפענוח המצוטט מעלה אפשרות של המשך צמיחה של המנינגיומה. אין תועלת באינטרפרטציה ללא עיון בשתי ההדמיות יתר על כן-כאשר מתבקשת השוואה בין שתיהן. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה