הישנות של מנינגיומה בכנף הספנואיד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/08/2017 | 17:32 | מאת: ורדה

שלום רב ד"ר ולד, בעבר שאלתי אותך באתר לגבי בעלי ותשובותיך עזרו לנו מאוד. בעלי עבר לפני חצי שנה ניתוח להסרת מנינגיומה מכנף הספנואיד בהדסה עין כרם. הניתוח עבר בהצלחה והמנתח אמר שהגידול הוצא חוץ משאריות קטנות שלא היה ניתן להוציא. הוא עבר mriלאחר הניתוח עם ובלי חומר ניגוד והתוצאות היו טובות. נביופסיה הראתה שמדובר במניניוגמה דרגה who1. היום הוא עבר בדיקת mri נוספת אחרי חצי שנה מהניתוח למעקב. מה הסיכוי שהגידול חזר או ששינה את התנהגותו והפך לממאיר? בעלי עדייו סובל מדי פעם מכאבי ראש ונשאר לו בלט בעין. אני בלחץ שלמרות שהביופסיה הראתה שמדובר על דרגה 1הגידול ישוב ויהפוך להיות חלילה דרגה 2או 3

לורדה ערב טוב, האם נכון להבין מפנייתך שמשמעות MRI לאחר הנתוח,"התוצאות היו טובות" -כלל הזרקת חמר ניגוד ולא הדגים שארית גידול? הסיכוי שהגידול באם צמיחתו התחדשה עתה שינה אופיו מדרגהWHO 1 לדרגה 2 או 3 -נמוך בברכה.

21/08/2017 | 17:59 | מאת: ורדה

כן, המנתח אמר שחוץ משאריות קטנטנות שלא ניתן היה להוציא הגידול הוצא לגמרי. בעלי עבר גם בדיקות ראיה והוא רואה מצויין.האם לנסיונך אפשר להיות רגועים?

*כדאי לקבל גם פענוח רשמי של ה-MRI *כרגע-מתרשם שכן

מנהלי פורום נוירוכירורגיה