טיפול קרינתי ממוקד לגידול מסוג מנינגיומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/08/2017 | 14:11 | מאת: אילנה

שלום,בת 54. מנינגיומה על זיז קלנואידי בגודל 19X24 מ"מ". הגידול גדל לאחרונה ויש לו מגע עם עצב האייה. בדיקות OCT ושדות ראייה תקינות, . כריתה מיקרוכירורגית מסכנת אותי , ולכן הוצע לי טיפול ברדיוכירורגיה סטראוטקטית בחמישה מקטעים. ידוע לי שיש טיפול קרינתי בשיטת גמא נייף בארה"ב , שיעילותו רבה מהטיפול בארץ, ובארץ אין את המכשיר הזה . מתלבטת מה לעשות....ואיפה? תודה

לאילנה שלום, *הטפול בגמא נייף מדוייק. לאחרונה מבצעים טפול זה במקטעים (להבדיל מטפול יחיד): HYPOFRACTIONATED EXTEND GAMMA KNIFE,כאשר מטופל איזור רגיש במיקום האנטומי ,כאן-בהיבט פגיעה אפשרית בעצב הראייה,משנית להקרנה. *הטפול מתבצע למשל, באוניברסיטת וירג'יניה,שרלוטסויל. *אשר לבחירה הבסיסית-בין נתוח לבין טפול רדיוכירורגי מתבקש עיון בהדמיית ה-MRI. כמוכן לא ידוע לי אלו שיקולים בעד ונגד כל אחת מהאופציות הוצגו בפניך. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה