דימום בראש- בדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/07/2017 | 19:54 | מאת: הדס

היי, חמי, בן 74, לאחר חבלת ראש שנגרמה מנפילה בה סבל משבר בגולגולת ודימומים במספר מוקדים בראש. הורדם והונשם, כיום כחודש ושבוע לאחר הנפילה, מבחינה קוגנטיבית הוא עדיין לא מזהה אף אחד ומדבר לא לעניין. בסיטי האחרון שבוצע עלה כך: דימום סבדורלי על פני הפלקס והטנטוריום ללא שינוי מהותי. קולקציה סבדורלית פרונטלית דו״צ גדלה מעט מבדיקה קודמת. סמיכותה גבוהה מנוזל פשוט בדומה לבדיקה קודמת כביטוי למרכיב של דם יחסית טרי. מעט דם בקרן האוקסיפיטלית של החדר הלטרלי הימני, ללא שינוי. שרידים קלושים של דימום תת עכבישי פריאטלי משמאל. החדרים התרחבו במקצת לעומת בדיקה קודמת, רוחב החדר השלישי כעת 1.4 ס״מ לעומת 1.1 ס״מ בבדיקה קודמת. ללא סטיית קו אמצע. שאר הממצאים ללא שינוי-ר.מ.ק שאלתי היא- האם יש החמרה? מהו פרק הזמן שבו הדימום אמור להיספג לחלוטין? אציין רק שבזמן הנפילה היה מטופל בקומדין ובחדר הטראומה קיבל ויטמין k. מאז לא קיבל קומדין.

להדס, *יש החמרה *אם הדימום איננו נמשך,(עפ"י המפוענח יתכן ועדיין נמשך) הספיגה המלאה אמורה להתרחש תוך עד 3 שבועות מאז הפסקת הדמם. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה