תהליך ציסטי גדול מימין7.6*7.3סיימ

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/07/2017 | 10:41 | מאת: AAA

שלום דוקטור,עשיתי בדיקת Ct עם חומר ניגוד, בבדיקה נמצא תהליך ציסטי גדול מימין עם אפקט מסה משמעותי על החדר הלטרלי בצד ימין. לא נצפתה פתולוגיה במעגל על שם ויליס. לא זוהתה האדרה. הגומה האחורית שמורה . ארכנואיד ציסטה גדולה באה בחשבון.אבקש הסבר על הממצא ודרכי הטיפול. תודה מראש.

לא תארת תלונותיך שבגינן בוצעה ההדמייה עקרונית:ממצא מולד,שק מלא בנוזל מוחי=CSF=ציסטה עכבישית=ARACHNOID CYST. הלחץ המשמעותי שהיא גורמת מעלה צורך לשקול טיפול: האפשרויות- *ניקוז(פנימי )שלהציסטה=פתיחת גולגולת+ביצוע הפעולה. *התקנת צנתר בעובי כ-1 מ"מ שמנקז באופן קבוע את עודף הנוזל בציסטה לחלל הצפק=החלל בו נעות לולאות המיעיים. התקנת צנתר =|CYST PERITONEAL SHUNT. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה