היי שאלה לפענוח ct m צווארי ניתוח או לא

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/05/2017 | 22:32 | מאת: אילן

ממצאים: 2C-1C ללא ממצא מיוחד. 3C-2C הודגם בלט דיסק מרכזי אחורי קל עם לחץ קל על השק התקאלי, שומן אפידורלי שמור, המפרקים הפצטאלים אונקוורטברלים, מעט מוצרים. התעלה הספינלית הגרמית שומרת על קוטרה. 4C-3C לא הודגם לחץ על השק התקאלי, המפרקים הפצטאלים אונקוורטברלים מוצרים ומעט היפרטרופים, התעלה הספינלית הגרמית שומרת על קוטרה. 5C-4C הודגם בלט דיסק לטרלי שמאלי קל עם לחץ קל על השק התקאלי, שומן אפידורלי משמאל מעט מטושטש, המפרקים הפצטאלים אונקוורטברלים מוצרים,התעלה הספינלית הגרמית שומרת על קוטרה. 6C-5C שינויים ניווניים דיסקוגנים עם הצרות של מרווח בינחולייתי, הופעה של זיזים גרמיים דיפוזים אחורים גסים ובקע דיסקי דיפוזי אחורי עם לחץ על השק התקאלי, שומן אפידורלי מטושטש דו-צדדי, הפורמינות הנקביות מוצרות משני הצדדים, המפרקים הפצטאלים אונקוורטברלים מוצרים, התעלה הספינלית הגרמית מעט מוצרת. 7C-6C בלט דיסק מרכזי אחורי עם לחץ על השק התקאלי, שומן אפידורלי שמור, זיזים גרמיים בעיקר מרכזיים עם לחץ על השק התקאלי, המפרקים הפצטאלים אונקוורטבלים מוצרים,התעלה הספינלית הגרמית מעט מוצרת. 1D-7C ללא ממצא מיוחד

לאילן בקר טוב, החלטה על צורך או העדר צורך בנתוח מבוססת על בדיקתך הנוירולוגית+ממצאי ההדמייה ה-CT איננו תקין במספר גבהים צואריים בהיבט מחלת הדיסק,מחלה מפרקית ושלדית. יש לשקול ממצאים אלה מול בדיקתך כמו כן יתכן צורך בהדמיית MRI משלימה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה