תוצאות CT ראש בעקבות סינקופה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/05/2017 | 13:22 | מאת: אלה

להלן תוצאות הבדיקה שבעלי , בן 79, עבר עקב מספר ארועי איבוד הכרה בעת מחלת חום(שפעת): אודה לכם על הבהרת הממצאים והמלצות לטיפול, אם יש הבדיקה בוצעה לפני ואחרי הזרקת חומר ניגודי קו אמצע שמור. ציסטרנות חריצים וחדרים מורחבים קלות בשל אטרופיה קורטיקלית ומרכזית. נצפים סימני מיקרואנגיופטיה בחומר הלבן . ללא עדות לדמם תוך מוחי. בגומה האחורית במוחון, נצפים מוקדים היפודנסים דו"צ, ככל הנראה מדובר בארטיפקטים, אך לא נניתן לשלול מוקדים איסכמיים. לאחר הזרקת חומר ניגודי לא נצפית האדרה פתולוגית, אם כי כמות החומר הניגודי אשר הוזרקה תת מיטבית. עיבוי רירית קל בסינוס המקסימלרי משמאל, אך סך הכל מערות הפנים מאוררות היטב ולא נצפים פלסים.

לאלה בקר טוב, הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תואם בהיבט מאבחן,מטפל ומונע החמרה עתידית. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה