חוסר הכרה דלקת קרום המוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/03/2017 | 20:40 | מאת: מירי

שלום רב. אמי חלתה לפני כשנה וחצי בדלקת קרום המוח חיידקית. אחרי בדיקת mri התגלתה מורסה (אבצס) במוח. עשו ניתוח ולאחר מכן הכל היה בסדר היא הייתה בהכרה, והייתה מחוברת לצינור ניקוז של הנוזלים מהמוח. לאחר כחודש החליטו לסגור את ברז הניקוז על מנת להתחיל לגמול אותה. סגרו את הברז, אך לא שמו מד לחץ כדי לבדוק אם יש לחץ על המוח. באותו יום בדיוק, העיניים שלה התגלגלו וקיבלה פרכוסים חזקים מאוד ומאז לא חזרה להכרה. רציתי לשאול האם זו הסיבה שגרמה לה לחוסר הכרה? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה.

למירי שלום, במצב לאחר ניקוז אבצס מוחי יתכן שהפרכוס נובע מרקמת המח בסביבת המורסה שנוקזה,גם אם הניקוז היה יעיל והשיג מטרתו. כמוכן יתכן שעלייה פתאומית בלחץ המוחי עת נסגר צנתר הניקוז תרמה להארעות הפרכוס. חסר ההכרה המתמשך עתה איננו מוסבר עי הפרכוס. בסיכום:אני סבור שלא ניתן לענות בודאות מדייקת לשאלתך. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה