Mri לפני ניתוח להוצאת גידול

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/01/2017 | 11:12 | מאת: רינת

לבעלי גילו מנינגיומה של כנף הספנואיד.היינו בייעו אצל נוירוכרוג והוא צריך לעבור mri לפני הניתוח.מדוע צריך לעשות בנוסף לct גם mri? האם mri יכול לגלות חלילה שהגידול הוא ממאיר ולא שפיר? ודבר נוסף הנוירכרורג אמר שזהו גידול שפיר, כיצד יודעים בלי ביופסיה? תודה מראש

בקר טוב רינת, *MRI היא הדמייה שמדגימה בפרטים ובאופן תלת מימדי את הגידול היא מהווה מדריך למנתח מעבר לאבחנה גרידא. *למנינגיומה מראה אופייני למדי ב-CT וב-MRI:היא גידול שפיר. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה