ציסטה פינאלית, גודלת 1 ממ בשנה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/01/2017 | 10:46 | מאת: VDK

הילד במעקב MRI 2015 8ממ 2016 9 ממ 2017 10ממ מח ללא ועם חומר ניגוד MRI להלן ממצאי בדיקת היסטוריה: מעקב ציסטה פינאלית השוואה - 10.1.16 ממצאים: פרנכימת המוח תקינה. ללא רסטריקציה ברצף דפוזיה. ללא האדרה פתולוגית. חדרי המח, חריצים וציסטרנות תקינים ותואמים לגיל הנבדק. ללא עדות לדימום, סטיית קו אמצע, אפקט מסה או הידרוצפלוס. ציסטה פינאלית קטנה בקוטר עד כ 10 מ"מ שוב מודגמת. פרט לכך מדור אקסטרה אקסיאלי תקין, ללא דימום או מסה. עצמות הגולגולת בעלות סיגנל תקין. ארובות עיניים שמורות. סינוסים מאווררים היטב. אינטרה קרניאלים ללא ממצא מיוחד voids flow סיכום: ציסטה פינאלית קטנה יציבה. פרט לכך ללא ממצא אינטרה קרניאלי חריג. האם ממליץ בדיקות \ טיפול ? מה משמעות הגדילה של הציסטה 1 ממ בשנה? תודה

אלו תלונות הביאו להדמיית ה-MRI הראשונה ? האם 3 הבדיקות נעשו באותו מכשיר? המפענח מציין השוואת ההדמייה עתה לזו של 01-16 כאי גדילה של הציסטה: מי קבע אחרת?

03/01/2017 | 13:25 | מאת: vdk

1. בעקבות תלונות כאב ראש, הילד היום בן 13. 2. בדיקה ראשונה תל אביב, 2 בדיקות נוספות אשדוד 3. 10ממ, 8 ממ ו0.9 ממ ( כנראה התכוונו 9ממ) תודה ד"ר נכבד, . הבדיקה בוצעה בתאריך 10/01/2016 של המוח כולל הזרקת גדוליניום MRI להלן ממצאי בדיקת .GRE ,SWI , DWI , FLAIR , T2 , T1 הבדיקה בוצעה בטכניקת התוויה קלינית: מעקב אחר ציסטה פינאלית. . בוצעה השוואה לבדיקה מה 27.2.2015- ממצאים: בדומה לבדיקה קודמת מודגמת ציסטה פינאלית בקוטר מרבי של כ 0.9- מ"מ, ללא שינוי בין הבדיקות. מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. מבנה גומה אחורית תקינים. חדרי המוח, ציסטרנות וחריצים תקינים. ללא עדות לאוטם, דימום או תהליך תופס מקום. ללא עדות למוקדי אות חריג מפרנכימת המוח. קורפוס קלוזום תקין. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקלי. אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים. .DWI – ללא עדות להגבלה ב התרשמות: ציסטה פינאלית, ללא שינוי. בברכה, ד"ר צרפתי גליה מומחית ברדיולוגיה אבחנתית מ ר 21627 _________________________________________________ דר' נכבד/ה, הבדיקה בוצעה בתאריך: 2017/01/02 מח ללא ועם חומר ניגוד MRI להלן ממצאי בדיקת היסטוריה: מעקב ציסטה פינאלית השוואה - 10.1.16 ממצאים: פרנכימת המוח תקינה. ללא רסטריקציה ברצף דפוזיה. ללא האדרה פתולוגית. חדרי המח, חריצים וציסטרנות תקינים ותואמים לגיל הנבדק. ללא עדות לדימום, סטיית קו אמצע, אפקט מסה או הידרוצפלוס. ציסטה פינאלית קטנה בקוטר עד כ 10 מ"מ שוב מודגמת. פרט לכך מדור אקסטרה אקסיאלי תקין, ללא דימום או מסה. עצמות הגולגולת בעלות סיגנל תקין. ארובות עיניים שמורות. סינוסים מאווררים היטב. אינטרה קרניאלים ללא ממצא מיוחד voids flow סיכום: ציסטה פינאלית קטנה יציבה. פרט לכך ללא ממצא אינטרה קרניאלי חריג. _________________________________________________________ ד"ר נכבד, . הבדיקה בוצעה בתאריך 27/02/2015 של המוח MRI להלן ממצאי בדיקת .SWI- ו DWI , FLAIR , לפני ואחרי הזרקת גדוליניום T2 , T1 הבדיקה בוצעה בטכניקת התוויה קלינית: כאבי ראש. . הנבדק בן 11 ממצאים: חדרי המוח, החללים התת עכבישיים, הסולצים והציסטרנות הבזאליות הודגמו שמורים וסימטריים. לציין ציסטה פניאלית בגודל 8 מ"מ, פרט לכך, מבנה ומרקם המוח הודגם תקין. מלניזציה תקינה של חומר לבן. אין עדות לאזורי האדרה פתולוגיים לאחר הזרקת גדוליניום. .SWI- וה DWI- ה ,FLAIR- אין עדות לאותות פתולוגיים בסדרת ה אין עדות לסימני לחץ. אין עדות לאוטם. אין עדות לתהליך תופס מקום. אין עדות למשקעים דימומיים. הצרבלום, גזע המוח ואזור המעבר הקרניו-צרוויקלי הודגמו תקינים. התקבלו אותות תקינים מכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים. אין עדות לאותות פתולוגיים מחללי הפנים או מתאי המסטואיד. התרשמות: ציסטה פינאלית בגודל 8 מ"מ. פרט לכך, בלי ממצא פתולוגי. בברכה, ד"ר הירשנבין אביב מומחה ברדיולוגיה אבחנתית מ ר 25563 מ ר מ

04/01/2017 | 05:22 | מאת: ד"ר ולד

התייחסות נוספת טעונה עיון בהדמיות. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה