מנינגיומה טנטוריאלית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/12/2016 | 14:16 | מאת: מ

שלום רב, אני בת 57 ובשנה הזו עברתי 2 התקפים חזקים בהפרש של חצי שנה. קמתי בבוקר עם סחרחורת חזקה ובעיות בשיווי המשקל, בחילה קשה המלווה בהקאות ולחץ בעורף מצד שמאל. כל התקף נמשך כ 6-7 שעות ולאחר מכן הכל עבר. באופן כללי מרגישה לחץ בעורף מצד שמאל, בעיקר בבוקר לאחר התעוררות.. בעקבות המתואר לעיל, נשלחתי לבדיקת MRI. בבדיקה אובחנה מנינגיומה טנטוריאלית בגומה האחורית משמאל. המימדים של מנינגיומה כ 0.7*0.8*1.3 ס"מ. מנינגיומה גורמת ללחץ קל על הפונס ולחץ משמעותי על עצב 5 משמאל וסמוכה למייקל קייב. אני מבינה שקיימות מספר אפשרויות: מעקב, ניתוח כירורגי או רדיוניתוח. 1. האם עושים ניתוח כירורגי במימדים כאלה של מנינגיומות? (מצד אחד קטנה מצד שני יש תסמינים) 2. האם המקום נגיש בכלל לניתוח? איזור הטנטרום הינו בעיתי? 3. מה האפקטיביות של רדיוניתוח? האם זה טוב רק כטיפול משלים לניתוח כירורגי בו לא מצליחים להסיר את כל הגידול? התורים לנוירוכירורגים ארוכים מאוד, עד אז אודה לכם על איזושהי הבהרה בנושא. מה האפשרויות ומה הסיכויים שלי? בתודה מראש.

ערב טוב, בתשובה לשאלותיך: 1.כן 2.המקום נגיש לניתוח מיקרוסקופי .איזור הטנטוריום איננו מונע נגישות זאת 3."רדיוניתוח"-איננו ניתוח: המדובר בקרינה שמטרתה לעצור את צמיחת הגידול(ללא סילוקו). במשך מספר שנים לאחר ביצועה,תיתכן הקטנה במימדי הגידול בכ-25% (דהיינו יישארו 75% מנפחו המקורי רדיוכירורגיה מששמשת הן כחלופה לניתוח והן כטפול משלים לשארית גידול שלא הורחקה בניתוח הצורה הנכונה לבחירת הטפול עבורך היא ייעוץ עם נוירוכירורג לדיון על האופציה הניתוחית+ ייעוץ עם מומחה לרדיוכירורגיה לדיון על האופציה הרדיוכירורגית. החלטה מושכלת-מודעת מתבצעת לאור 2 הנ"ל. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה