דום לב שגרם לפגיעה במוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

29/09/2008 | 08:05 | מאת: ליאת

שלום, אבי בן 64, כנראה קיבל דום לב/התקף לב/הפרעות קצב קשות (לא יודעים להגיד מה קדם למה)ביום שלישי בשבוע שעבר(24/9). מיד נעשה לו עיסוי חזה והנשמה פה לפה ע"י רופא שהיה במקום, נט"ן עבדו עליו מעל 45 דקות וייצבו אותו. נכון להיום:נושם לבד עם מכונת הנשמה כתומכת 60% חמצן.עדיין לא התעורר!!! פגיעה בכליות, אי ספיקה בינונית, מעט פגיעה בכבד. ברקע שני צינטורים בשנים עברו וסכרת לא קשה. כמובן טופל בכדורים ליתר לחץ דם, סכרת וכל המשתמע. אחרי CT ובדיקת נוירולוגים נמסר לנו כי יש פגיעה אנוקסית דיפוזית משמעותית. השאלות : האם לדעתך יש סיכוי שיתעורר? האם כשיתעורר מצבו יכול להשתפר? קראתי כאן בפורום שראיה מטושטשת בעיניים מעידה על חסימת כלי דם, אבי טען (מסתבר) בכל שלושת הימים המקדימים לאירוע כי ראה מטושטש. האם יכול להיות שהיה לו אירוע מוחי לפני האירוע לב? ומה ההבדל בין אירוע מוחי וא"ח לב ולהיפך? אני ממש מיואשת! אודה לתשובתך ומקווה שתהיה בנימה יותר אופטימית משלי..

אכן הפרעה בזרימת הדם למוח על רקע דום לב לזמן ממושך עלולה לגרום לנזק מוחי בלתי הפיך. ההערכה החשובה ביותר הינה ההערכה הקלינית,דהיינו,בדיקה נוירולוגית הכוללת, בין, היתר את מצב ההכרה,תגובת האישונים לאור,החזרי גזע מוח נוספים והוספת נשימות ספונטנית מעבר לאלו הניתנות על ידי המכונה. יש צורך בבדיקה על ידי נוירולוג להערכת היקף הנזק והצפי לעתיד. מאחר ואביך לא נבדק קודם לאירוע ולא מסר אינפורמציה מדויקת לגבי אופי טשטוש הראיה לא ניתן לדעת כעת מה היתה הסיבה לכך. כל טוב ובהצלחה.

מנהלי פורום שבץ מוח