תרופות למניעת אירוע מוחי חוזר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

23/01/2006 | 11:01 | מאת: דוד

אבי בן 81 אחרי CVA בינוני לפני 18 חודש. מתפקד בחלקו (הולך עם הליכון, מדבר שוטף , יד עם הגבלה חלקית ביותר) אבל חייב להיות עם מישהו. מקבל למניעה כל יום AMLOW 10 מג' , BUFFERIN 325 מג', ADEX 4 מג' וכן TRITACE 10מג' . לחץ דם עם התרופות 135 62. רגל אחת נפוחה מהתרופות. האם זה לא יותר מידי תרופות. יש משהו יותר טוב מהקוקטייל הזה ?

כמובן שאינני יכול להתייחס באופן פרטני לטיפול שמקבל אביך מבלי לבדוק אותו. הדרך המקובלת למניעה משנית של שבץ מוח היא אכן איזון לחצי דם באמצעים תרופתיים וטיפול מונע צימות טסיות. אינני חושב שהטיפול התרופתי עלול לגרום לנפיחות ברגל אחת בלבד. אני מציע לפנות בהקדם לרופא על מנת לשלול פקקת בורידי הרגליים שעלולה להגרם בעיקר אצל חולים המרותקים למיטתם ולשלוח תסחיף אל הריאות.

מנהלי פורום שבץ מוח