אוטם + חום לא מוסבר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

28/05/2006 | 15:59 | מאת: עידית

אמי בת ה92 עברה אוטם מוחי ביום חמישי אחה"צ. בהגיענו לחדר מיון היתה עם 37.4 חום ועם לחץ דם 130/80, דופק סדיר, נתרן 129 (קיבלה אינפוזיה). בעת ביצוע הקבלה במחלקה (9 שעות אחרי הגעתה למיון!!!) הגיע החום ל38.4 ולחץ הדם ל198. האם יש הסבר לעליה הדרמטית הזו. מאז החום אינו יורד. הוא התייצב על 38.0 למרות שהיא מקבלת אנטיביוטיקה בעירוי. בדיקות הדם הראו שהלימפוציטים נמוכים -כך שלא ברור אם יש לה זיהום. מה יכולה להיות הסיבה לחום? האם זה קשור לאוטם?

ראשית יש למצות את הבירור הזיהומי. הסיבות השכיחות לחום לאחר שבץ מוח כוללות דלקת ריאות על רקע אספירציה עקב קשיים בבליעה או מצב הכרה ירוד,דלקת בדרכי השתן על רקע קטטר וזיהומי עור כתוצאה מעירויים . גם פקקת בורידי הרגליים על רקע חוסר תזוזה עלולה להתבטא בחום. הבירור הזיהומי צריך לכלול בדיקה קלינית מדוקדקת,צילומי חזה,בדיקות דם ושתן כולל תרביות ובדיקות נוספות לפי הצורך.כשאין תגובה לאנטיביוטיקה יש לשקול החלפת טיפול או "חלון אנטיביוטי" דהיינו הפסקת הטיפול למספר ימים ולקיחת מספר תרביות באותה תקופה.גם תרופות ואף אנטיביוטיקה עלולות לגרום לעליית חום. במקרים נדירים ניתן לראות עליית חום על רקע הפגיעה המוחית המרכזית.

מנהלי פורום שבץ מוח