ברור סיבת ארועים מוחיים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

24/04/2006 | 20:06 | מאת: חיה

לפני 8 שנים בגיל 50 לקיתי ב- CVA שלא נמצאה סיבתו.חולשת פלג שמאלי חלפה לאחר מספר שבועות. MRI הראה נגע איסכמי בעומק המיספירה ימנית.מעט הפרעות קצב בהולטר. לאחרונה היו לי מספר אירועים של מעין חולשה דופק מהיר וצורך בנשימה עמוקה.לפני 3 שבועות אושפזתי בחשד ל-TIA שוב בצד שמאל. נמשך כ-יומיים. הוסיפו לי למיקרופירין וסלאו דרלין - גם קרדוקסין. ממצאים בבדיקת אקו: חדרים מסתמים ופרוזדורים תקינים. אי ספיקה אאורטלית קלה. אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה טריקוספידלית קלה. לחץ דם ריאתי נמדד גבולי (32 ממ"כ כולל RAP). MRI הראה בסדרת T2 וב-FLAIR עדות למספר מוקדים בעוצמה מוגברת בחומר הלבן מימין בסמוך לאינסולה ולחדר. עשוי להתאים לאינפרקט קטן באינסולה מימין, ושינויים בחומר הלבן על רקע איסכמי וסקולרי. מה אומרים לדעתך ממצאים אלו? (דופלר צוארי היה תקין וכן גם תפקודי קרישה). האם יש צורך בהמשך בירור של קרדיולוג או נוירולוג? אני לא שקטה ומרגישה כי לא נעשה הכל לבירור הבעיה שגורמת לאירועים. אני מתנצלת על הפירוט אך אני מודאגת ומבקשת הסבר ועצה לגבי מה עלי לדרוש בהמשך או בכלל. תודה מראש על התייחסותך חיה

ראשית,ודאי שיש צורך בהמשך מעקב נוירולוג,עדיף מומחה למחלות כלי דם של המוח. לא ברור אילו הפרעות קצב נצפו בהולטר, שכן אם תועדו מקטעים של פרפור עליות הרי שהטיפול התרופתי המניעתי צריך להיות שונה. נקודה נוספת שאיננה ברורה לי ,האם בוצע האקו לב דרך החזה או דרך הושט, שכן בשאלת קריש דם באחד מחללי הלב השולח תסיחיפים, לרוב לא די בביצוע הבדיקה דרך החזה.

26/04/2006 | 13:45 | מאת: חיה

aשוב שלום ותושה על תשובתך. האקו בוצע דרך החזה ולא וושטי- האם נראה לך שיש צורך גם בוושטי? הפרעות הקצב נבדקו ב-CVA לפני 8 שנים ולא עכשיו. הן היו הפרעות על-חדריות: 13 APC'S במשך הבדיקה, ושני אירועים של Non Sustained Atrial Tachycardia בני 5 פעימות במהירות של 110-120 לדקה. רופא המשפחה חשב שאין צורך לחזור גם על בדיקה זו. מה דעתך? אם יש בעיה לבבית האם היא מטופלת בהשגחת קרדיולוג או שהניאורולוג יטפל גם בכך? תודה על הסבלנות חיה

מנהלי פורום שבץ מוח