כאב ראש

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

13/02/2006 | 17:39 | מאת: שי

דוקטור נכבד שלום במשך 4 ימים סבלתי מכאב ולחץ בראש לבסוף בגעתי למיון ביצעו c.t שהראה שהכול תקין בדיקה נוירולוגית תקינה ודיקור מותני תקין (נוזל צלול) שאלתי היא לשם מה היה צורך בדיקור מותני .מה מראה הבדיקה הנל שסי טי לא מראה ואים יש צורך בעוד בדיקות כי אני עדיין סובל מכאבי ראש נ.ב אני בן32 בריא לא סובל מלחץ דם גבוה

הבירור שעברת במיון נועד כדי לשלול דמם לחלל התת עכבישי (סאב ארכנואיד).דמם כזה נגרם לרוב על רקע קרע של מפרצת וסקולרית (הרחבה של כלי דם) או אנומליה אחרת של כלי דם. לרוב מדובר בכאב עז המופיע באופן פתאומי ומתואר על ידי החולה ככאב הראש החזק ביותר שממנו סבל אי פעם. בדיקת CT תקינה איננה יכולה לשלול בודאות דמם תת עכבישי ויש צורך בהשלמת הבירור על ידי ניקור מותני. למרות שהבירור שעברת לא הדגים דמם תת עכבישי,יש צורך בהמשך בירור, במידה והינך ממשיך לסבול מכאבי ראש,כדי לשלול גורמים נוספים. אני מציע לפנות לנוירולוג ובמידת הצורך לשקול ביצוע CT עם חומר ניגוד או MRI.

מנהלי פורום שבץ מוח