mri או mra לאחר שני ארועי tia

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

11/02/2006 | 23:34 | מאת: מיכאל

מה ההבדל בין שתי הבדיקות? מהם השקולים של הניאורולוג בבחירת אחד מהם? (שני הארועים התבטאו בהפרעות ראיה , והתרחשו בהפרש של שבוע). תודה.

MRA הינה בדיקת MRI המדגימה , על ידי הזרקת חומר ניגוד ובטכניקה מיוחדת,גם את מערכת כלי הדם העורקים המוח. כאשר יש חשד לפתולוגיה של כלי הדם,למשל במפרצת (הרחבה של כלי דם),דיסקציה (קרע בדופן כלי הדם בתוכו זורם דם), מחלות דלקתיות של כלי דם גדולים ומצבים שונים אחרים נהוג לבצע את הבדיקה. אין מניעה לבצע את שתי הבדיקות באותה הזדמנות.

מנהלי פורום שבץ מוח