פרפור חדרים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/02/2001 | 16:25 | מאת: שירה

שלום רב, יש לי כמה שאלות , 1: ממה נובע פרפור חדרים? כיצד הוא באמת מתבטא? אני הבנתי שיש לכך כמה גורמים כמו למשל : אוטם בשריר הלב, הפרעות אלקטרוליטים, וכן הפרעות קצב קודמות, כיצד כל אחד מגורמים אלו יוצר פרפור חדרים? 2: במצב של אנדוקרדיטיס, ובמצב של אי ספיקת לב, מהן בדיקות העזר, ההדמיה הטובות ביותר?? האם אקו לב? 3: מדוע באי ספיקה של חדר ימין, יש השתנה מרובה בלילה? כלומר במצב שכיבה? אשמח מאוד אם תענה לשאלתי, תודה רבה

14/02/2001 | 20:57 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אתה מבקש שאכתוב ספר לימוד בקצרה... מה בדיוק השאלה הספציפית שלך? תודה

15/02/2001 | 16:43 | מאת: שירה (בחורה)

לא נראה לי שהיה כלכך קשה לענות על השאלות ! התאכזבתי.

15/02/2001 | 15:20 | מאת: זיוה

בבדיקת הולטר שביצעתי נמצאו הפרעות על חדריות וקצב פעימות לב של 162 בדקה. נדמה לי שהתופעה נקראת פלפיטציות... האם זה פרפור חדרים? וממה הפרעות אלו נגרמות בדר"כ??? האם תופעה זו יכולה להגרם כתוצאה ממצב נפשי של מתח ולחץ??? אשמח לקבל את חוות דעתך... תודה רבה, זיוה

15/02/2001 | 18:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

פרפור חדרים הוא מצב של מוות קליני בו הלב לא מתכווץ באפקטיביות. פרפור עליות הוא "דופק לא סדיר". מדי פעם יש פעימות מוקדמות היוצאות מהעליות או מהחדרים. ללא כל מחלת לב אין לאלו (לרוב) כל משמעות קלינית. על מנת שאפשר יהיה להתייחס למקרה שלך ספציפית, צריך לראות את ההולטר או את האקג, לשלב אותו בתלונות החולה ובעוד פרמטרים רבים אחרים. תודה

16/02/2001 | 13:20 | מאת: פראמדיק-מד"א

פרפור חדרים הוא מצב בו הקוצב הראשי של הלב מאבד שליטה על הלב וכתוצאה מכך צצים הרבה מיני-קוצבים באזור החדרים - זה יוצר הרבה אותות חשמליות שמסמנות ללב להתכווץ (מה שהקוצב הראשי - הסינוס בד"כ עושה) ובשל כך אין התכווצות סדירה ולכן אין פריפוזיה של דם לגוף. פרפור חדרים הוא מצב של מוות קליני ללא נשימה, דופק או הכרה. לאחר מספר דקות של פרפור חדרים (VF) יש מוות מוחי. יש הרבה גורמים ליכולים להביא לVF. מחלות לבביות שונות כמו אוטם בשריר הלב (התקף לב) וכד'. VF יכול להתרחש גם דקת ספורות לפני המוות ללא קשר לסיבה - לבבית/טראומה... אם יש צורך לפרט - השאירו הודעה בפורום לא באימייל תודה ושבת שלום

16/02/2001 | 13:33 | מאת: פראמדיק-מד"א

שכחתי משהו הטיפול הדפיניטיבי בVF הוא: הזמנת נט"ן החייאה מלאה אינטובציה(הכנסת צינור לקנה הנשימה להנשמה) תרופות החייאה לVF : אדרנלין, לידוקאין והכי חשוב!!!! דפיברילציה!!!! "מכת חשמל" בשפת העם

מנהל פורום קרדיולוגיה