נימול בידים ורגליים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/11/2000 | 19:07 | מאת: שמוליק

ד"ר קיציס שלןם רב ! אבי בן 69 סובל ממחלה איסכמית ועבר אוטם בשריר הלב בשנת 73. כן סובל מיתר לחץ דם ,פרפור פרוזדורים כרוני ,מחלת ריאה חסימתית כרונית על רקע עישון כבד . סובל אף מדכאון ומטופל תרופתית. לאחרונה החל לסבול מנימול ברגליים וידיים ומועקה בחזה בבדיקה קרדיאלית ללא שינוי בא.ק.ג. החל לפני חודשים לקבל כדור נוסף ללחץ דם ע"פ הפרוט הבא: בוקר: פוסיד טריטייס 5מ"ג מונוניט 40 מ"ג פנדיל (חצי כדור) צהריים: פריזמה מונוניט קומדין (חצי או שלם ע"פ היום) ערב : טריטייס לאחר הקדמה ארוכה זו שאלתי הינה האים יתכן שהנימול בידיים הינו תופעת לוואי של אחת התרופות הוא שהחיבור בן מרכיבי התרופות אינו טוב? מה יכולה להיות סיבה לנימול ? תודה מראש על תשומת הלב.

17/11/2000 | 21:46 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא בהכרח. התרופות שציינת לא גורמות באופן טיפוסי לתופעות נימול. מאידך הנימול יכול להצביע על מחלה בכלי הדם ברגלים. צריך להבדק עעל ידי רופא כלי דם. יכולות להיות סיבות אחרות כמו פגיע עיצבית ועוד. אבל הכל צריך להבדק בקפידה, כיוון שהתלונה הספציפית לא תמיד מצביעה על מחלה ספציפית. אפשר גם לעשות בדיקות מכוונות לבעיה עצבית או בעית כלי דם. קודם, להערכתי, עדיף להתחיל ברופא כלי דם. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה