הרחבה של חדר ימין בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/04/2015 | 18:08 | מאת: שני אוחיון

שלום דר. אני בן 30, בריא בדרך כלל, לא שותה ולא מעשן משרת בחיל האוויר בתפקיד מנוען f16, עובד במהלך היום בעבודה פיזית מאוד, משחק כדורגל פעמיים בשבוע, ובאופן כללי מאוד פעיל. במסגרת בדיקות רפואיות בהגעתי לגיל 30 ביצעתי בדיקות כלליות ובדיקות לב. בבדיקת לב אס 1.6 בעיקר בהוד החב ללא קרינה, באקג קצב סינוס תקין, הומלץ לבצע אקו לב. היום ביצעתי בדיקת אקו על פני בית החזה, ואלו התוצאות: תפקוד סיסטולי כולל של החדר השמאלי תקין לא הודגמה עדות ל asd או לקוארטקציה חדר שמאל לא מוגדל, לא היפרטרופי לפי העין 60% lvef חדר ימים מעט מורחב עם תפקוד תקין עליות לא מוגדלות, אי ספיקה מיטרלית מינימלית, מבנה המסתם נראה תקין, מסתם אורטלי תקין אי ספיקה טריקוספידלית קלה, עם עדות ליתר לחץ דם ריאתי קל הופנתי לביצוע Mir אשמח להבהרה מה התשובה אומרת. תודה מראש

23/04/2015 | 21:11 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

סיבות להרחבה של צד ימין של הלב הן שונות וכוללות בין היתר דלף בגובה של מחיצה בין עליתית, דוגמה asd atrial septal defect תשלים בירור ופנה בבקשה לבדיקת קרדיולוג. נציין גם שמדובר בהחרבה קלה מאוד לפי הנכתב בפנייתך וייתכן דבר חסר כל משמעות. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה