פרפור חדרים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/11/2001 | 00:30 | מאת: elenar

שלום! ב- ינואר 2000 (לפני המון זמן!) היה לי אטריאל פיבריליצ'ון, פרפור חדרים - פעם ראשונה בחיים, (אני בת 63) ויותר לא. מה הסיכוי שזה יחזור לי? שקלתי אז 36 קילו יותר מעכשיו. באביב אני אמורה לעבור ניתוח בלוטת המגן: האם הפרעות הקצב עלולות להפריע ולחזור בזמן הניתוח? ה- אקו הראה שזה לא מחלת לב, שהלב בסדר.... אודה לכם מראש על התשובה - Elenar

22/11/2001 | 01:38 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אולי זה היה בגלל בלוטת המגן. כאשר זו פועלת יותר מדי, פרפור עליות מאוד שכיח. אם תתוקת בעית הבלוטה לא בטוח שהפרעת הקצב תחזור. אך גם ללא בעיה בבלוטה לא ניתן לדעת מתי ואם בכלל הבעיה תחזור. צריך לראות. הסיכויים לכך לא גבוהים כיוון שהלב שלך תקין (נכון? לפי האקו לב?). ואם יש לך בעית לחץ דם צריך לטפל בכך באופן אופטימלי. יל"ד הוא הגורם הדביח ביותר הגורם לפרפור פרוזדורים ודרך הגב "פרפור פרוזדורים" ולא חדרים שהוא למעשה דום לב. פרוזדורים ולא חדרים... תודה על תשומת הלב

22/11/2001 | 09:26 | מאת: elenar

אני מאוד מאוד מודה לך, דוקטור על התשובה המרגיעה. יחד עם זאת, אולי תוכל להבהיר לי ביותר פרטים אם זה מסוכן בזמן ניתוח? לחץ הדם שלי בסדר (עם כדורים: אוסמואדלט 30) כל בדיקות הלב האפשריות עשיתי והכל בסדר. האם עצם ההרדמה הכללית יכולה להפריע לקצב הלב? ושוב, תודה רבה! Elena

מנהל פורום קרדיולוגיה