אנאלפריל+חוסר תחושה בכפות הגפיים-דומה לנוירופתיה פ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/06/2013 | 20:53 | מאת: דוד

חוסר תחושה בכפות הידיים והרגליים-דומה לנוירופתיה פריפרית דוקטור שלום רב אני בן 59 מוגדר כחולה א.ס.ל בדרגה 2-3. יש ימים טובים ויש ימים פחות טובים. מזה 3 שבועות החלה תופעה של חוסר תחושה בכפות הידיים והרגליים בליווי חולשה וגם קצת חוסר יציבה. בחיפושי ברשת לא הצלחתי למצוא זיקה בין התופעה ל מחלת אי ספיקת לב ממנה אני סובל בגלל תפקוד ירוד של חדר שמאל. אבל מצאתי סימפטומים זהים להפליא במחלת נוירופתיה פריפרית. הרופא הפנה אותי לבדיקת EMG ששללה פגיעה עצבית ביידיים וברגליים. שאלותי: האם התקדמות של מחלתי (אסל} יכולה לגרום לתופעה זו? האם מינון יתר או מינון חסר של אנאלפריל (10מ"ג X 2 כיום) יגרום לכך האם תקופת מעבר ממינון נמוך יותר למינון יותר גבוהה יגרום לכך תודה דוד

25/06/2013 | 21:55 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא ניראה לי שיש קשר בין הדברים - תופעה ותרופה. יתר דברים דורשים התייסחות רפאוית ובדיקהה מקיפה. לא ברור במה מדובר א.ס.ל.... אפשר בלאנגלית בבקשה? בברכה, דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה