chest pa in

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/05/2000 | 22:38 | מאת: דב שוורץ

שלום לכם הייתי מאושפז בבית חולים עד אתמול 12.5.00 במכתב השחרור כתוב: לב: קולות סדירים,איושה סיסטולית 1.6 מעל חוד. א.ק.ג: קצב סינוס ללא סימני איסכמיה חריפה, ללא דינמיקה ברשימי א.ק.ג. עוקבים. בהמשך לברור נתבקשתי לבצע את הבדיקות הבאות: לבצע בדיקת MONTOUX TEXT , בדיקת כיח, מיץ כיבה ושתן ל-ZHIEL NIESEN+ BK . בדיקות דם : ל- RF,ANCA,C4-C3,ANF , CT חזה ובטן אקו לב וביצוע גסטרוסקופיה. ע"פ כתוב בירור זה מהווה המשך בירור של ש. דם מוחשת. הייתי מאוד רוצה לקבל הסבר לבדיקות שאני מתבקש לבצע ומה אפשר לראות מהבדיקות.

14/05/2000 | 21:02 | מאת: ד"ר אילן קיציס

שקיעת דם מוחשת מאוד מעל 70 לערך יכולה להצביע על מחלה דלקתית/זיהומית/ממאירות. ולפעמים לאנשים מבוגרים יש ש"ד מוחשת ללא הסבר או מחלה. הבדיקות שנתבקשתה לעשות מכוונות לשלול מחלת פרקים, שחפת, זיהום חיידקי על המסתמים. כולן סיבות אפשריות לש"ד מוחשת. אני בטוח שכתוב עוד הרבה במכתב שלך על איזה בדיקות עשו לך (או לא עשו) ומה חוט המחשבה של הרופאים. כמובן צריך להסתכל על צילום החזה גם כן ולהתיחחס בכבוד רב לבדיקת גוף מלאה וטובה ולסיפור שלך - כלומר התלונות אם היו כאלו. תווך האפשרויות עצום ממש ולכן עושה הרושם שהרופאים שלך בהעדר קו אחיד מוביל וברור שלחו אותך לעשות בדיקות מכוונות שונות - אולי זה יתן להם איזה רמז להמשיך ממנו. מתסכל... תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה