כדאיות של אבלציה שלישית?!

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/08/2010 | 18:03 | מאת: אלון

לרופא שלום. אני בן 23 וכבר 7 שנים עם SVT במאמץ - במשחקי ספורט שדורשים התאמצות רבה מאוד - כגון כדורגל או כדורסל. ההפרעה מופיעה לאחר 10 או 20 דקות של משחק או אפילו שעה למשך זמן של 2 דקות לערך - נרשם דופק בהולטר של 280 לדקה. בספורט שהוא יותר מתון שבו המאמץ נשאר באותה רמה(ריצה קלה/אופניים) ההפרעה כמעט לא מופיעה. בשנת 2008 עברתי אבלציה ראשונה באחד מבתי החולים במרכז - הוגדרה בהצלחה. נכתב כך: הופקה בקלות פעמים רבות ORT על מסלול עוקף נסתר פוסטרו-ספטלי שמאלי שנצרב בהצלחה דרך הCS באיזור CSos. חזרתי לפעילות מלאה אך 3 חודשים לאחר מכן ההפרעה חזרה במהלך משחק כדורגל. החלטתי לחזור על אבלציה נוספת לאחר שנה וחצי בערך. נכתב כך: נכנס בקלות לטכיקרדיה על בייפס באיזור 78CS בהכנסת קטטר דרך CS טרומה מכאנית למשך 30 דקות על כן בוצעה צריבה אמפירית שם. הרופא הסביר לי לאחר הטיפול שנגעו עם הקטטר במקום לפני הצריבה וההפרעה נעלמה ועל כן בוצעה צריבה על "בליינד" וההפרעה נוטה לחזור אחרי זמן קצר מאוד במקרים כאלו. ובכן, ההפרעה חזרה לאחר שבוע והבנתי שאם ארצהת אצטרך לחזור על הפעולה. בינתיים אני מתאמן ועוסק בספורט מתון לפחות 3 פעמיים בשבוע. שאלותיי: מהי חוות דעתך על אבלציה נוספת מסוג זה. אבל אני חושש מאוד מ"חפירה נוספת" בלב. עד כמה מסוכן העניין(ביחס לאבלציה ראשונה) וצריבה באותה נקודה פעם אחר פעם? תודה רבה רבה על הסבלנות והמענה!!!!!

24/08/2010 | 16:32 | מאת: ד"ר אילן קיציס

... האם אתה צריך אבלציה נוספת??? אני ממש לא יודע מה להגיד לך ללא הכרות קרובה של הנתונים - תשאל את הקרדיולוג המומחה. הוא צריך להגישד לך מה עדיף עבורך. לא הגיוני שהוא ישאיר לך את ההחלטה. לך אין כלים להעריך מה טוב יותר עבורך תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה