נפיחות ברגליים (בצקת) בזמן טיסה ממושכת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/03/2001 | 22:24 | מאת: י ד

אל מנהל הפורום ד"ר אילאן קיציס ד"ר נכבד הנושא : נפיחות ברגלים (בצקת) אני בן 56 אחר' טיסה מקנדה לארץ כ12 שעות התנפחו לי שתי הרגלים כמעט עד הברכייים המענין הוא שבכוון הלוך לא היתה לי נפיחות (בצקת) האם יש קשר לנפיחות זו לטיסה ? האם יש קשר לנפיחות זו לנטילת תרופות להורדת לחץ הדם? אני מקבל slow deralin 80m osmo adalat 30m cartia האם יש קשר לנפיחות זולבעיות לב ? בעקבות צניחות ST במבחן מאמאץ ובארגומטריה הופנתי לבצע בדיקה פולשנית צינתור תוצאות הבדיקה אבחנה אנטומית: angiographtcally normal coronary arteries אודה לכם אם תתיחסו לתופעה זו וכיצדעלי לנהוג או להתעלם ממנה

22/03/2001 | 21:35 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לאחר טיסה ממושכת תוארו מקרים של טרומבוזות בורידי הרגלים, ואפילו תסחיפים לראות. זה חשוב מאוד. אני מציע לך להבדק (אם הבעיה עדיין קיימת) ולעשות דופלר של ורידי הרגליים אשר יאמת או ישלול טרומבוזה בורידים העמוקים של הגפיים. לך לרופא !! תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה