לב, בחורה צעירה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/11/2017 | 21:28 | מאת: אולגה מפתח תקווה

שלום הבת שלי בת 24 יש לה מחלת מעי דלקתית ומאוד רזתה בשנים האחרונות. היתה 55 ק"ג והגיעה כיום למשקל 44 קג על 1.70 ה BMI שלה 15.2 בחודשים האחרונים בדיקות הדם שלה תקינות אין אנמיה עדיין ואלבומין תקין 4.5 ו CRP תקין אבל רגישה להרבה מאכלים ויורדת כעת בערך 1 קילו ב 3 חודשים. יש שלשולים בערך פעם בשבועיים שלושה. מרגישה חולשה. נמצאת הרבה בבית. הולכת ברגל כ 10 דקות ביום. קראתי שתת משקל עלול לסכן את הלב שלה. עשינו לה אקו לב לפני חצי שנה שהיה תקין. אק"ג לפני חודש תקין לגמרי וה QT לא מוארך. 1. האם אפשר להיות שקטים שהלב בסדר ? 2. האם יש סיכון משמעותי לדום לב? אם כן עד כמה הסיכון גבוה? תודה רבה

17/11/2017 | 21:11 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, חשיבות רבה למניעת הדברים המוזכרים בפנייתך חהכי חשוב לטפל בתת משקל ובהפרעת אלקטורליטים, תפקוד מטובולי כלל גופי. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה