החלפת מסתם וחזרה לשגרה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/09/2017 | 13:22 | מאת: אלינה

שלום.מעלה הרקע שוב ושאלותיי בסיום בן 80 בקירוב עבר החלפת מסתם לפני שבועיים השל היצרות קשה. סימפטום שהביא למצב טיפולי היה הופעת קוצר נשימה חריף.לפני כן תפקוד באופו עצמאי כולל המשך עבודה של מס שעות שאינו מבוטל. ברקע היצרות עורקים..עבר ניתוח לב פתוח לפני 22 שנה סכרת מאוזנת ותפקוד חדר שמאל 35 אחוז. לאחר יומיים מיום ההשתלה חור בעורק ,קוצר נשימה שהופיע באופן פתאומי והיה חריף (לא ידוע האם מזיהום (הופיע חום/ או אלרגיה לחומר הסיטי למרות שקיבל אותו בעבר. הורדם והונשם. פתאום העלו בעיה של פרפור פרוזדורים שכנראה החלה באותו התקף קוצר נשימה אחרון לאחר ההשתלה. דופק החל להיות מהיר 100 במנוחה.נתנו תרופות ואז העלו רעיון של היפוך קצב - לבסוף נדחתה האפשרות הזו 1. אם ידוע שלחולה יש בעיית פרפור פרוזדורים לא היה צורך בהשתלת קוצב - דבר שלא פותה הבעיה אבל עוזר לסדירות קצב הלב 2.האם הפרעת קצב מסוג זה שחולה חי איתה "בשלום" עלולה להחמיר רקק בגלל החלפת המסתם ואולי זה שיקול שיש לקחת טרם החלפת המסתם . אולי למעשה לא כדאי להרע המצב הקיים כביכול אני מנסה להבין מאחר ומצד אחד נראה שפותרים בעיה אחת ויוצרים בעיה אחרת - כיצד ניתן לעזור במצב כזה לחזור לחיי שגרה סבירים ( שוב לפני כל המהלך הצליח לעבוד שעות רבות ורק בשל קוצר הנשימה עלה הצורך בפרוצדורה זו...לאחר שעלו על כך באקו) אשמח להכוונתך

15/09/2017 | 20:07 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. יש לקחת כל הדברים בכללותם. ניתוח לב דבר לא פשוט ולעיתים חודשים ארוכים חולפים, עד שתפקוד סביר שהיה לפני ניתוח חוזר. חשוב לבצע פעילות במסגרת מאורגנת שיקומית. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה