פרי-מיוקרדיטיס לאחר אימון כושר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/05/2017 | 13:25 | מאת: אדיר

שלום, אני בחור בן 27 עם מבנה גוף ממוצע. לפני כשנה התחלתי לבצע אימוני משקולות במטרה להגדיל מסת שריר (זאת לאחר שמרבית חיי לא עסקתי בפעילות גופנית כלל). בחלוף שישה חודשים של אימונים אינטנסיביים, אובחנתי עם פרי-מיוקרדיטיס קל, ונאלצתי להפסיק את האימונים. הרופא שאיבחן אותי אמר לי שסביר להניח שמדובר בוירוס ואין קשר לאימונים, אך עדיין קשה לי לקבל את זה, משום שתמיד הייתי בן אדם בריא, ואחרי הכל האירוע קרה סביב תקופה שבה עשיתי שינוי מאוד קיצוני באורח החיים שלי, באופן שמאמץ את הלב בצורה שלא היה צריך להתאמץ קודם. אשמח לקבל עוד חוות דעת לגבי הקשר של הדלקת לאימוני הכושר, מאחר ואני מתכוון לחזור להתאמן ברגע שאוכל.

03/06/2017 | 10:27 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

יש לפנות להתייעצות מסודרת אצל קרדיולוג עם כל החומר שבידיך, אז ניתן היה לקבל חות דעת מקצועית רפואית. לעיתים שי צורך בהפסקת פעילות גופנית, לקתופה מסויימת בהתאם למימצאים קלינים, תפקוד הלב. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה