פיענוח הולטר 24 שעות-האם יש מקום לשקול השתלת קוצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/04/2017 | 11:46 | מאת: רעיה

שלום. בת 85.ברקע פרפור פרזדורים כרוני,עברה מס' פעמים אירועיים מוחיים ואירועים מוחיים חולפים,תרופות: קליקוויז ,קרדילוק 2.5 פעם ביום. רציתי לשאול : האם בעקבות תוצאת הולטר ,יש מקום לשקול השטלת קוצב? התור לקרדיולוג נקבע לעוד חודשיים ואני מודאגת מאוד. להלן תוצאות הבדיקה: פרפור פרזדורים בתדירות חדרית 116-53 ,ממוצע 76. הודגמו פאוזות בשעות הלילה עד ל2.4 שניות. הפרעות קצב חדריות vpbs מעטים 71 couplet vebs-1. האם ניתן לטפל בבעיה בעמצאות התרופות או שבגלל הפאוזות ,יש מקום לשקול השתלת קוצב? תודה

15/04/2017 | 16:44 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. מדובר בפירפור עליות, לא מהיר. לחשוב לטפל בנוגדי קרישה ויתכן מדובר בפירפו קבוע. נקודה זו יש לברר. לשם כך חיש לגשת בהקדם לקרדיולוג. באשר לאפוזות אין משמעות לפאוזות אלה בשעות לילה. אולם חושב שקרידולוג יעבור על כל תרשימי אקג מצורפים לבדיקה. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה