שאלה דחופה לגבי יעוץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/02/2017 | 14:31 | מאת: יפעת

שלום ד"ר, אני בטיפולי פריון , לפני החזרה של עוברים מוקפאים. מקבלת מדבקות אוורל- שזה אסטרוגן 100 כל יומיים. ברקע PFO עם דלף דו צדדי קטן. בגיל 48. לא שמנה . לא מעשנת. אין לי קרישיות יתר ברוך השם. בבדיקת דם לקרישיות יתר שהפנה אותי רופא משפחה עקב ההורמונים מלפני שבוע - יצא תקין ברוך השם. הבנתי שזו לא בדיקה מלאה. בדיקה בעבר שהפנה המטולוג , יצאה תקינה למעט פקטור 8 שהיה גבולי. הבעיה היא שהיום הרגשתי למשך 5 דקות כמו אורות מרצדים בזווית העין, נראה לי בשתי העיניים, וזה חלף. לפני שנים גם היה לי טשטוש קל למספר שניות בעין שמאל והיה מקרה גם לפני שנים של חולשה ביד שמאל קלה וחלף. אני בדילמה קשה מאוד. האם להמשיך עם האוורל-אסטרוגן או שלוותר על הנסיון להרות. אם אני יוריד את המינון של האסטרוגן למדבקה אחת כל יומיים של 50 במקום 100. האם יעזור? רופא משפחה נתן לי לעשות בדיקות אקו לב ועורקי צוואר. אם יצאו תקינות בע"ה אפשר להמשיך כרגיל? אשמח אם תוכל לעזור לי ולייעץ לי מה לעשות? תודה רבה.

09/02/2017 | 19:18 | מאת: יפעת

שכחתי לציין שלקחתי את ההורמונים רק שבועיים אחרי הפסקה של שנים.

11/02/2017 | 13:03 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

תודה על פנייתך. יש לגשת ליעוץ אישי עם קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה